Villa Laras

Rólunk

Nincs olyan, mit megtehetnénk a természetben úgy, hogy azt nekünk ne adja vissza. Ősidők óta társakként élünk, ha megbántjuk, ő is így tesz, s ha megajándékozzuk, annak többbszörösét nyerjük tőle.

Image

Villa Laras

Amikor a Villa LARAS-t 2019-ben Dunatőkés határában létrehoztuk, igyekeztünk a lehető legenyhébb módon beavatkozni, hogy a legtöbb, amit itt látunk, ne az ember műve legyen, hanem a természeté. Mégpedig azért,hogy a legkevésbé se lopjuk el a fényt attól, ami oda tartozik, oda kívánkozik.

Mi megtartjuk a magunk szertartásait, legyen szó a lehető a legintimebb, legszemélyesebb momentumokról, vagy szakmai, esetleg egyéb, szórakoztató jellegű, célú összejövetelekről. Amire szükség van ehhez, annak egy részét oda tudjuk vinni – amit viszont nem tudunk, az szerencsénkre ott már megtalálható: a gyönyörű környezet nyújtotta harmónia és pazar elegencia.

Dunatőkés páratlan természeti környezete úgy is magáért beszél, magától értetődően lélegzetelállító, rabul ejti minden látogatóját.

A mi Kis-Dunánk

A Tőkési ág lenyűgöző látványának híre más vidéken is elterjedt, így egyre többen keresik fel azok, akik valódi csendre, érintetlen természetre, madárcsicsergésre, természetes vízcsobogásra vágynak. A Tőkési ág nem pusztán egy folyó, amely medret vájt magának a földbe. Ha úgy tetszik, a paradicsom érrendszerének része, melynek különlegessége, hogy nem rendelkezik saját forrással, csupán a talajvíz táplálja. Renkívüli tisztaságának köszönhetően élővilága változatos, sokszínű és rendkívül gazdag, olyan élőlényekben is, melyek ma már meglehetősen ritkán fordulnak elő környezetünkben.

Csallóköz ősi szakmáihoz sorolandó a molnár mesterség, melyet tájainkon gyakran a folyókra telepített malmokkal űzték. Ezek egyik utolsó hírnöke a Dunatőkésen, a Tőkési ágon található Cséfalvay-vízimalom, melyet eredetileg még a 19. században létesítettek, a 20. Század 20-as éveivel viszont újjáépítették. A legutóbb 1987-ben, a Csallóközi Múzeum közreműködésével renovált technikai műemlék egy alsómeghajtású, téglafalas  vízimalom, melyben legutóbb mintegy 70-80 éve őröltek.
Image
Image

Villa Laras Weddings & Events Resorts